BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, January 4, 2010

Ke UiTM Shah Alam !

Alrighty ! Aku tulis blog nih kat Makmal sane . . . internet dier berdezuut . . . kut -_-"

Papehal, wish member2 gue kat UiTM Jengke tu all da best . . . I'll be waiting for ya . . . make sure u guys come here okayzz ?

Wednesday, December 9, 2009

Fairy Tail's Tale

Haa . . ni satu anime aku nk recommend korang tgk :


Fairy Tail

Takyah kate ape, takyah nk review . . . satu jer aku nk comment :

BEST!! . . give it a try =)

Enjin Kete dlm Computer Aku =P


Haa . . . aku baru upgrade aku punye computer . . heh heh . . .

. . . . HABIS DUIT AKU DOWH ~~ haiyo . . . bapak gue biler tgk price list tu kan . . dier kate :

" . . . . . . . . . . . . huh ? "

Lawak gak tgk riak muke dier . . . kesian pun ade . . takperla aku pakai duit aku gak cumer dier sponsor sket err . . sponsor byk sket . . . OK OK ! Sponsor byk giler la =.="

Ni la enjin tu :





Cool huh ? =P

Thursday, December 3, 2009

Aion - Ape jadik ? o.O

Okey . . . lame tak post kan ? Ni ade satu video . . . pasai Aion. Aku men lightside ( aka Elyos ) . Ni sajer2 jer try main side diorang . . . soo memandangkan ade ramai org tgh bohsan, kite gi la PvP . . . ni la video nyer . . .

video

oh ye . . kitorang kalah dlm video nih =P . . . soo . . . figures

Tuesday, November 24, 2009

Never-ending Challange

. . . ade satu trailer Aion ni . . . diorang tunjuk REAL gameplay Aion. Diorang kate its still in development, tapi biler dah kuar nanti . . . PERGH ~~~ !! Combo system + Trigger system dier gempak beb !!



What do you think ? Pretty cool huh ? ;D

Friday, November 20, 2009

Aion ?!

Akhirnye, habis pun download 10 gigabyte game client nih -.-" Bukannye senang ngan TM Net tau tak ? Asyik2 DC jer . . . 3 hari aku download . . . was it worth it ?

IT SURE IS !!

Ok, Aion ni mmg la bukan satu game yang sememangnye genre baru . . . still menggunakan konsep gameplay Everquest ( bukan WoW eh, fanboi WoW . . . WoW pun ambik sket dari EQ ) tapi mmg rase lain sangat . . . sebab ape ?

Graphic


* Aerial Combat !! WACHAA ~~~ !!

Dier pade awal mmg agak slow . . . tapi, biler main . . . rase nak men lagi . . nak stop . . rase nak men lagi . . . simple to say . . . best . . . mmg best. Cumer, kalo ade member men lagi best tak ? =P

video

Ok ni la video yang aku buat sesajer . . . carik pasai ngan babi hutan lak tu -.-"

Bottomline , Aion . . . is a must to try

Tuesday, November 17, 2009

4 MMO yang aku main :

Memandangkan aku tengah cuti skang , so aku tengah duduk rumah pikir2 la nak buat ape . . . Tgk2 aku ade 4 MMORPG nih so hape lagi aku bedal la . . . cume satu lagi aku tak habis download ( mane taknye TMNET kan 'laju' ) Ok kat bawah ni la list game2 tu :





Exteel , mmg satu game yang dah lame aku main ( sejak International Server lagi ). Skarang ni aku dha pindah ke server SEA. So kirenye aku kene start balik ar. Takper, janji tak lag udah =P .

Okey, game ni bagi sape yang tak tau dier lebih kurang cam game FPS ( cam Counter Strike ) cume dier 3rd Person View ( camera view dari blkg robot ko ) . Game ni, mmg laju , serious . Ko kene ade refleks yang mmg kental ar kalo nk terer men game ni. Tapi, yang tak bestnyer kat server SEA , dier akan dikuasai oleh mamat2 Pinoy ( Filipina ) so diorang chat Tagalog cam slamber jer . . . pastu diorang ade clan lak. So susah ar nak men . . . Aku dah lame gak men ( terer pun boleh ar ), tapi clan haprak takde . . . Imbalance issue ( ketidak adilan seperti geng pangkat tinggi vs pangkat rendah) mmg slalu ade, tp nk buat camner kan ?

So kalo korang suke game yang lepas geram ( and tambah geram =P ) ni la gamenyer.



Seterusnye ialah :



Atlantica Online, atau lebih feymous dikenali sebagai AO . Game ni is not your average MMORPG . Sebab, dier turn base . Ade la org kate . . . " ape la best sgt turn-based MMORPG nih ? " . Jawapan dier mudah jer :

Taktik

Taktik ialah aspek utama game nih. Dier bukan sekadar harap ko level tinggi jer nak power and konpirm menang. Walau camner power pun eq yang korang ader , ko masih ade chance tuk kalah ngan orang level rendah. Bagi sesetengah orang, part tu yang tak best sebab ko power camner pun ko masih lagi ade risiko tuk kalah kan ?

Okey, pikir bebaik , sebab aku dah men berlambak MMO, pengalaman aku mengajar aku satu bende. In most MMORPG, sape yang men lebih dier menang or rather sape yang mmg addicted btul dier lagi power dari yang len. Kalau camtu la kan, sape yang sangup mati men game tu baru la dier power ( masalahnyer, kite ade hal2 realiti gak kan ? ). Kamu nak ke, abaikan keje, pelajaran, family , duit demi game semata-mata ? C'mon la, kalo kamu share account tape la gak kut tapi kalo camtu la price untuk btul2 power men game MMORPG, aku kirim SALAM!

Bagak terpesong aku lol . . . ok sambung balik ke AO. Game ni turn-based dan memang memerlukan sokonganan kengkawan tuk men ( crafting, mercenary, dungeon raid ). Kalo ko men sorang2 jer . . . bye-bye . Tapi, kalo ko btul2 reti men game ni . . . best ar jadiknyer . . . cume kekadang dier slow sket, tapi biler dah level tinggi best ar kut ?




Orait, ni game yang aku baru jer download. Soul of the Ultimate Nation. Satu jer aku nak komen : " BEST ! " . . . tapi dier mmg teringatkan aku MMORPG lame aku men dulu ( Gate To Heaven + Cabal ).

Game ni pada awal2 mmg senang naik level . . . sampai 60 tak silap. Gameplay dier agak laju dan kelam kabut sket ar ( tertutama dalam dungeon ). Ade orang komplain yang game ni takder tujuan sebab : saper pakai duit btul banyak dier menang ? Btul ka ? Aku pun tak tau . . . cumer kalo aku compare gameplay sajer dier best jugak la. Hanya sebagai penghilang bosan sementara jer =P .

Graphic dier lawa, gameplay dier lawa, community dier boleh la . . . but aku sorang jer men ka ? Takde member buat pe main yek ?


And last but not least :



Ya, game ni tengah hot kat pasaran skang . . . Aion.

MMORPG ni graphic dier memang lawa. Gameplay dier . . . well boleh dikatakan smart jugak la. Skill animation, character customization, flight gameplay . . .banyak lagi la. Ia tentang due clan Elysos dan Asmodian , yang ko kene pilih salah satu dan perang biler jumpe kang . . . so dier cam endless war la.

Aku tak men lagi game ni sebab tgh download . . . lol . Cume aku tengok kat youtube gameplay dier, lets just say . . . promising.